Etxebarri Erretegiko Mohamed Benabdallah, Turinen aukeratua «2025eko Munduko Sommelier Onena»

Etxebarri Erretegiko Mohamed Benabdallah, Turinen aukeratua «2025eko Munduko Sommelier Onena»

Esplorazioa, dedikazioa eta esperientzia

Mohamed Benabdallah funtsezko pertsona da Bittor Arginzonizen jatetxe bikainak, Etxebarri Erretegiak, munduko 50 jatetxe onenen zerrendaren gailurrean bere lekua gordeko duela ziurtatzeko. Benabdallah, batzuetan Moha edo Mo, sommelier estimatu eta trebea baino gehiago da; aretoko arima da.

Ibilbide bikaina egin zuen ostalaritzan: Aljerian jaio zen 1984an, eta Benabdallahren bizitza erabakigarria izan zen bere familia Suitzara aldatu zenean, 11 urte besterik ez zituenean. Aldaketa horrek esplorazioan, dedikazioan eta esperientzian oinarritutako karreraren oinarriak ezarri zituen.

Ardoaren munduan benetako hastapena Deniako Quique Dacosta jatetxe ospetsuan sartu zenean izan zuen. José Antonio Navarreteren gidaritzapean, sommelier trebetasunak hobetu zituen eta ardoak sukaldaritzako esperientzien hobekuntzan duen papera biziki estimatu zuen.

Mugaritzen aurkitu zuen etxea, Donostiatik gertu, eta sei urte eman zituen eraldatzaile. Bere konpromisoa eta pasioa nabarmenak izan ziren sommelier izatetik sommelier nagusi izatera igo zenean eta maîtrearen erantzukizun ugariak bere gain hartu zituenean, bere artea hobetzearekin batera.

2017aren amaieran, Benabdallahk etapa berri bati ekin zion bere ibilbidean, Etxebarrirekin bat egin baitzuen. Gaur egun, 2025eko Munduko 50 Jatetxe Onenen zerrendan 2. postuan dago, eta giltzarri izaten jarraitzen du. Sommelier nagusi gisa, arreta handiz aukeratzen du aparteko ardo-sorta bat, jatetxeko karta bikaina osatu eta 400 botilatik gorako karta kudeatzen duena. Aldi berean, jatetxearen zuzendaritza bere gain hartzen du, Euskal Autonomia Erkidegoko establezimendu ospetsu horren funtzionamendu egokia bermatuz.

Bere karrerak eboluzionatzen jarraitzen duen heinean, Benabdallahren esperientziak inspirazio iturri izaten jarraitzen du ostalaritzaren munduan, bere arloan benetako izar bihurtuz eta 2025eko Munduko Sommelier Onenaren Sariaren merezitako irabazle bihurtuz.